Torsdag, 17 Maj

Må jag säga god morgon eller god dag!

Jag gick upp för 5 minuter sedan, jag har inte sovit till tio över två utan jag har bara inte orkat gå upp. Det har varit skönt att bara få ligga kvar med mitt varma goa täcke, mina sköna kuddar och mitt favorit gosedjur Señor Oso. Ett lite underligt gosedjur som jag fick av min lillebror, men det är en björn så mycket vet jag.

Ajuste för någon dag sedan så läste jag en lite blå bok på praktiken som det står roliga händelser som har hänt på avdelningen. Jag tänkte jag skulle berätta tre som jag tyckte var underbart roliga.

1. Den första "utspelar sig" när en sjukskötare skulle informera på en rapport till de som skulle jobba kvällpasset efter vad som hade hänt under dagen och då skulle han informera om en ny patient som kommit in. Han berättar först vad för fraktur patienten har sedan säger han så här:
- Hon är även ett jehovasvittne, men för övrigt är hon frisk.

2. En sjuksköterska ska lämna in en matbricka till en patient som precis vilat och då säger patienten:
- Vad är det för mat?
- Ja, om du öppnar ögonen så får du väl se!
(svarar sjuksköterskan)
Men det visade ju sig att patienten var BLIND!!! Patienten tog inte illa upp, men gud vad man som sjuksköterska måste skämmas.

3. Detta är en konversation mellan en patient och en undersköterska..
- Det klias i hårbotten, säger patienten
- Vart någonstans "klias det lite?", frågar undersköterskan och kollar i hårbotten.
- Nej, inte i den hårbotten, svarar patienten, utan den där nere.

Det finns en liten sak till, men det stod inte i boken utan det fick jag höra av en undersköterska igår och det var lite kul faktskt. De hade för ett tag sedan en patient som var rätt gammal, en äldre dam med andra ord och hon skulle då få chansen att tvätta sig. Alla vet att det är jätteviktigt med hygienen och när man är skadad och knappt kan komma ur sängen, så får man ibland tvätta av sig medan man ligger kvar i sängen. Det hade då den här damen fått göra och då hade undersköterskan sagt:
- Det är också viktigt att du tvättar underlivet.
Och då hade patienten sagt:
- Ja, jag brukar kalla det för "nöjesmaskinen".

Jag tyckte det var så kul att en äldre dam kalla sitt underliv för Nöjesmaskinen..hehe. Ja äldre människor har ju fortfarande kvar sin gamla humor. Det är ju så kul att även de fortfarande kan skämta.

Igår så träffade jag en patient som kom från Italien. En otroligt snäll och pratglad man må jag säga. Han hade sitt humör upp och pratade med alla patienter i stort sett som låg i samma rum. Jag skulle ta matbeställning inför morgondagen (idag blir det då), och då så berättade han jättemycket om hans tid i Spanien för han hade tydligen ett hus där. Sedan hade han även ägt en hel del restauranger där också, samt här i Sverige om jag minns rätt. Vi pratade en stund för han hade varit i Malagá ett bra tag, som även jag har varit förut när jag var lite yngre. Han berättade en massa och det jag tyckte var lite komsikt var att han kunde bättre spanska än italienska och svenska. Jag menar han är född i Sverige, men föräldrarna är från Italien fast han har bott de mesta åren i Spanien. Då sa han det att spanska är det språk han talar mest. För egentligen är hans modersmål svenska och italienska. Men det var lite kul faktiskt, fast jag sa även att det är inte många som pratar mer ett främmande språk än sitt egna modersmål.

Jaja, jag blev bara tvugen att berätta de här roliga och humoristiska händelserna. Jag tyckte det var kul i alla fall. Sjukhus måste inte alltid vara tråkiga utan det kan även finnas lite roligt i det hela. Nu funderar jag på om jag ska gå och städa mitt rum som ser för j*vligt ut må jag säga. Fast jag skriver säkert något lite senare!

Ha det tills dess!

P.S 22 dagar kvar

Kommentarer
Postat av: Jörgen

Heej!
Har du läst DaVinci koden??
Idag har vi recenserat den, och lite platser på Grekland!

Kolla alla våra recensioner och var med och rösta fram bästa Cafékedjan!

2007-05-17 @ 15:21:43
URL: http://www.TheGuide.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0