En Dröm

Läsare...

Idag när jag pratade med min bror så pratade vi om våra jobbsituationer och hur jobbigt det kan vara, men så är det. Vare sig vi gillar det eller inte. Fast vad kan vi egentligen göra. Jag sa till honom att vi kanske inte får det jobb vi alltid drömt om, men ibland är vi inte bland dem lyckliga som får det vi så gärna vi vill ha. Istället så nöjer vi oss med det första bästa vi får. Så länge det ger oss mat på bordet och tak under huvudet. Visst, det stämmer? Jag kan säga att jag tycker om mitt jobb för att jag är duktig på det jag är utbildad till. Det jobb jag gör har varit en stor del av min utbildning, så jag är bra på det jag gör och får ofta beröm eftersom ingen förväntar sig det ut av en 19 årig tjej. På det sätt som jag behandlar mina kamrater på min arbetsplats och mina brukare som jag har hand om. Jag gillar därför mitt jobb, för jag trivs och gillar mina arbetskamrater, men jag kan tyvärr inte säga att det är mitt dröm jobb som jag så länge velat ha.

Visste ni.. att jag en gång i tiden ville bli psykolog?! Eller att jag en gång ville bli dagisfröken, jobba med barn. Har även velat bli en undersköterska eller sjuksköterska som har fått jobba med barn på t.ex. ett sjukhus eller en vårdcentral. Det är mycket folk inte vet om mig eller hur jag tänker, men så är det. En stor grej jag länge har tänkt på är att plugga upp Matte B som jag inte blev godkänd i och därefter börja plugga till sjuksyster, men jag tvekar så mycket. Fast självklart har tanken funnits där. Det gäller bara för mig att ta tag i det.

En dröm har vi alla. Min absolut riktiga dröm är att flytta till U.S.A och ska mig ett riktigt fansy jobb som man tjänar bra med pengar och sedan skulle jag därefter resa runt i världen. Besök länder och upptäcka och se saker jag aldrig sett förut. Som sagt det är en dröm som vi alla har. Något vi så gärna vill göra, men är för fega att ta tag i. Jag hoppas bara att jag någon gång kommer ta  tag i saker jag vet att jag kan göra och klara av bara för att visa att jag kan åstadkomma mer än vad jag gör idag.

När jag väl vill så kan jag gå in djupt i vissa ämnen..Men det här är en viktig grej..Det är många som inte vet vad det ska göra nu för tiden..

Hittade några citat som Walt Disney skrev.

"Alla våra drömmar kan gå uppfyllelse, om vi har modet att fullfölja dem."
"Om du kan drömma det så kan du göra det."
"Det är ganska kul att göra det omöjliga."


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0