Oj, Oj dagarna bara går!

Hallå Hallå!

Snön har kommit och gått. Det är kul att snön kommer, men det gäller även att ha vinterskor...
Oj, Oj dagarna bara går! Nästa helg så är det redan december och första advent. Var tog november vägen?!


Nu har det väl gått ett par dagar sedan jag skrev. Inget speciellt har hänt den senaste tiden. Jag har jobbat och jag har varit med Gisela. Sedan har jag äntligen fått min Step Up film. Så den har jag nu fått se igen..

Nåja, jag var ledig i fredags och då var jag med Gisela, fast jag sov hos henne från torsdagen till fredagen. Vi åkte in till stan och köpte present till hennes lillesyrra och sedan köpte vi lite till oss själva. På morgonen så tittade vi i reklam tidningar för att kolla lite på julklappar till familjen. Har faktiskt redan bestäm några ut av dem. Jag ska inte avslöja för mycket nu, men jag och storebrorsan funderar på att ge lillebrorsan något lite extra i år. Hur som helst, vi var i alla fall i stan och handla lite.

Ajuste, i torsdags kollade jag och Gisela mfl. på Latino grammy-galan och då blev jag även kär i en helt ny låt. Den heter La travesia med Juan Luis Guerra. Den låten är så hiiiimla bra! Lyssnar på den 24 timmar nästan.

Nå, nu den senaste dagarna så har jag jobbat. Helgen har ju jobbat till exempel. Ska även jobba hela veckan som kommer nu förutom på tisdag. Det ska bli ganska skönt att bli ledig på tisdag. Ska nämligen träffa min storebrorsa och så ska vi kanske gå på bio. Eller det var det han föreslog i alla fall. Sedan så hoppas jag att jag får shoppa lite grann också. Jag är ingen shopping behovs människa utan det funkar lika bra ändå att vara en sparsam människa.

Nåja, har inte så mycket mer att säga. Det är väl i storsett allt som har hänt de senaste dagarna. Har jobbat och jobbat. Jaja, nu ska jag vila. Är ganska trött faktiskt!

Ha det så bra, en trevlig kväll!
Chao amigos!

Pay-Day

Tjabba tjena..!!

Läget allesammans? Med mig är det bra, förutom att jag är skit-trött och helt slut. Nästa vecka är det en bra vecka för på fredag är det Pay-Day, lönen kommer och allt. Det är ju skit nice. Snart är det jul och allt, så jag har sparat en del pengar för det faktiskt. Jag undrar vad jag ska köpa till familjen. Som sagt mamma och pappa fyller ju år först så deras presenter kommer då först. Pappas present är redan fixad, den är ganska nice faktiskt. Jag gillar den i alla fall, och jag hoppas han också kommer att gilla den.

Nå, hur många såg matchen igår då...Spanien - Sverige. Herregud, den sög ju. Jag måste erkänna och säga det från hjärtat att, jag visste redan från början att matchen skulle sluta med att Sverige förlorar. Det är inget mot Sverige, men alltså skämtar ni. Om vi ska jämföra med vilka spelare som finns i Spanien så säger jag bara Oj, oj, oj. Du kan nästan inte ha bättre spelare i samma lag. Vem har vi? Vilka har vi?..Näeh, okej så oschysst ska jag inte vara, men vart var dem igår? Varför såg vi dem inte. Nåja, matchen var i alla fall avgjord innan den ens börjat. Tycker synd om Sverige, dem såg ganska dåliga ut igår. Nå, vi får se vad som händer nästa match...

Idag så har jag bara jobbat.. började klockan 08 och slutade 17. Det har varit en riktigt kämpig dag idag, men jag stod ut. Det är faktiskt inte varje dag som det kan vara tufft på jobbet, men när det väl kommer sådana dagar så är det så himla skönt att få vara ledig dagen efter. Som jag dår är imorgon med andra ord.

Ikväll så har jag bara titta på film och ritat. Rita har blivit min stora hobby. Jag har börjat älska rita. Skulle kunna rita hela dagen lång. Min Pelé bok går det inte så bra med just nu, men jag gör faktiskt mitt bästa. Önska bara att jag kunde göra bättre ifrån mig. Det är faktiskt en bok som jag helst skulle vilja läsa klart. Det är en bok som jag är väldigt, väldigt intresserad av, men det går inte så där jättebra! Nåja, jag gör mitt bästa.

Jag har även varit lite skum nu ikväll. För jag har nämlingen små städat mitt rum. Alltså kolla på klockan vilken tid den är nu när jag skriver detta inlägg.

Vänta..Gisela ringer nu..:
Håller på att bestämma med henne nu att vi ska träffas, bara lite snabbt. Hon ska nämlingen käka..

Aja människor, ska dra nu!

Ha det så jättebra allesammans!
Muchos besitos..
Y Buenas Noches!


Vi ser det snöar eller, vi ser att snön har kommit!

God kväll!

Får jag säga;..Vi ser det snöar eller, vi ser att snön har kommit!
Nu har faktiskt vintern kommit och det är dags med all denna varma på klädning. Med andra ord alla dessa hundra tröjor, byxor och strumpor, tillsammans med den varma mössan, halsduken och den stora jackan!
Ett tecken på att julen börjar närma sig eller hur..


Idag är det den 14 November, onsdag. Min lediga dag denna vecka. Igår träffade jag min storebrorsa. Vi var inne i stan och käka lunch sedan så gick vi runt och tittade julklappar och kollade presenter till våra föräldrar som snart fyller år. En ut av dem fyller år nästa vecka, min pappa. Våra föräldrar fyller år ganska nära varandra. De har även namnsdag på nästan samma dag också. Så nästa och näst-nästa vecka är deras.

Som sagt vi tittade julklappar och presenter och vi hittade faktiskt lite och kom på lite idéer. Vi får se hur det ser ut i slutet på november och början på december. Jag vill ge min familj det bästa jag bara kan, jag vill ge dem fina julklappar. Fast i min familj har de sagt att det inte ska vara dyra klappar, eftersom det är själva tanken som räknas. Jag kan tyvärr inte hålla mig till sådant. Jag vill ge min familj mer, det är ju presenter till människor som man älskar som mest. Fast självklart är det svårt att hitta någonting till dem... Vi får se vad det blir.

Imorgon så ska jag jobba igen 16-21, kväll då med andra ord. Innan så ska jag till stan med några kompisar till mig. Vet ej vad vi ska göra, men det är väl samma sak som brorsan och jag gjorde. Kanske även titta på vinterkläder och skor på samma gång. Det är något bland dem saker som jag har mest behov av att titta efter. Jag och brorsan tittade lite grann, men det var dock inget vi kunde hitta.

Fars dag var ju för några dagar sedan. Måste bara säg till min pappa:
Grattis på farsdag, pappa!
Kanske är lite sent, men som ordspråket säger..
Bättre sent än aldrig!

Har faktiskt inte så mycket nytt att säga idag. Har varit ledig och inte gjort något speciellt, bara varit hemma. Fast jag har fått 2 nya filmer. Stomp The Yard och ATL, jag gillade de båda filmerna. Fast S.T.Y har jag redan sett, men den var så bra så jag köpte den. Det är ju med artisterna Chris Brown och Ne-Yo. Ne-Yo var ju inte för så länge sedan i Sthlm och uppträdde på PUB - gratis konstert. Jobbade tyvärr kväll då. För er som inte vet vem han är så är han en R&B stjärna som är något otroligt duktig på att sjunga. Alla hans låtar är så grymt bra! Han har jobbat och jobbar med dem mest största artisterna i världen som t.ex. Beyoncé, Michael Jackson, Celine Dion, Whitney Houston, Chris Brown m.fl. Han är grym helt enkelt.

Hur som helst ska inte byta ämne. Filmerna var bra och allt. Såg ATL igår och Stomp the yard idag. Jag har länge varit tveksam om jag skulle köpa ATL, så igår tog jag beslutet att köpa den och den var faktiskt jättebra! Det är rapparen T.I som är med i den filmen. Han är en jätteduktig artist, och nu även en väldigt bra skådespelare också. Näeh, men jag ger den filmen en två tummar upp. Nu väntar jag bara på min tredje film. Step Up, den filmen har jag också sett, men det är något grymt bra den också. Den har en sådan fin filmstory tycker jag. I den filmen så är även R&B stjärnan Mario också med. Jag kan rekommendera de alla tre filmerna som gillar musik och dansfilmer med R&B och Hip hop stil.

Aja ska inte dra ut på tiden, måste börja tänka på refrängen. Ska upp ändå i hyfsad tid ifall jag ska åka till stan imorgon med de andra!

Ha en trevlig kväll allesammans..eller natt må jag säga!
Sov så gott!

Buenas Noches, Good Night, God Natt

Snöstorm inatt?

God Natt eller God Kväll må jag säga!

Som ni säkert har sett på nyheterna eller på någon väder-prognos så sades det att det skulle snöa, men inte bara utan Snöstorm! Själv så blev jag ganska paff när jag hörde det. Lite chockad, men..men om det kommer så kommer det ju. Inget jag kan hindra, det är naturenskrafter och allt annat som styr det. Usch, tycker inte om att det ska bli snöstorm. Hoppas på att det bara kommer lite snö..=p..

Idag har det bara varit en bra dag faktiskt. Igår däremot så träffade jag två kompisar, Gisela (ni vet) och Angelica som inte jag sett sedan i augusti någon gång. Det var faktiskt jättekul, vi var i Farsta Centrum och handla lite. Sedan åkte vi hem till Angelica och bara tog det lugnt. Jag och Gisela färgade håret, så nu är vi Las negras..hehe.. Nej, men vi båda blev faktiskt jättenöjda med våra hår. Det blev jättefint. Det var faktiskt jättekul att få träffa lilla Angelita igen, har saknat henne. Och, ajuste måste berätta om hennes lägenhet. Den var jättefin! Väldigt imponerad. Nej, men den var jättetrevlig och mysig. Lilla Angelica ska ju snart åka till Miami och Costa Rica. Trevlig resa mi querida Angelita..!! Nice, åka till U.S.A. Kommer sakna henne trots allt.

Idag igen då, så har ja jobbat. Det var lika trevligt som vanligt. Fick träffa min lilla Colombianska kompis. Det är så många jag har kommit nära och hon är en av dem. Hon är en underbar människa, jag tycker om henne jättemycket. Annars så har dagen faktiskt varit bra. Jobbade som alltid med bra och roliga människor..

Nåja, ska inte skriva så mycket mer. Ska gå och göra mig i ordning. Ska jobba igen imorgon, men det blir säkert jättebra det också. Fast jag måste nog få min sömn då. Börjar klockan 14.00 imorgon. Ser fram emot det lite grann ändå. Det ska bli på en avdelning jag ALDRIG jobbat kväll på, utan bara dag. Så det ska bli lite intressant faktiskt. Fast ni får ha en jättetrevlig fredagkväll.. Det har jag själv faktiskt haft på sätt och vis.

Ha det bra!
God Natt mina söta läsare - familj och vänner!

Kort Rapport från lilla mig...

Tjenare människor!

Bara en liten Kort Rapport från lilla mig...

Inget speciellt att berätta egentligen. Har jobbat i tre dagar nu så då var det dags för två dagars ledighet. Då räknar vi med dag nummer ett idag och imorgon då dag nummer två. Sedan på fredag, lördag och söndag så är jag en arbetande kvinna igen. Nej, men det har varit lugnt att jobba lite mindre nu. Fast ibland när man inte har något att göra när man väl är ledig så känner jag att jag faktiskt lika gärna kunde jobba bara för att få något att göra. Som ni alla vet reda så trivs jag ju, så det är ju lugnt för min del. Hade faktiskt jättekul igår när jag jobba. Allt bara gick på en räls och dem jag arbetar med är så j*vla roliga. Ska inte använda fula ord, men gud. Vi hade så grymt kul igår kväll när vi jobbade och det är det som får mig att vilja vara på jobbet, om jag får vara på just den avdelningen då.

Fick höra massa positvit igår av andra. Personalen är verkligen nöjda med mig och vill ha mig så mycket som möjligt på deras avdelning. De tycker jag är lätt att arbeta med och att jag har kommit så pass nära de boenden och att de trivs med mig också. Så det känns skit skönt. Bara för det så har jag fått mycket arbetspass på just den avdelningen och jag får jobba med människor som jag idag bara älskar att jobba med. Självklart har jag ju andra kollegor på huset som jag umgås med och snackar lite strunt på rasterna med, men jag gillar bäst att vara med dem jag mest trivs med.

Idag har jag varit med min storebrorsa på IKEA och vi handla ganska mycket saker faktiskt och han blev jättenöjd med sitt köp när vi väl åkte hem. Sedan så gick vi och käka lite (slafs-mat) Pizza med andra ord. Usch, fick dåligt samvete efter ha ätit det. Men, men gjort är gjort. Haha för att slippa mitt dåliga samvete så köpte jag massa nyttig senare istället. Hur som helst, morgonen började med att bror min kom klockan 08.45 hem till mig imorse..Gud jag trodde han skämtade att han skulle komma så tidigt. Så när han ringde och sa att han snart var framme fattade jag ingenting. Tänkte liksom; Va f*n gör han här ute? Då hade jag ju glömt att han skulle komma, men..men.. Vad då jag var ju nyvaken..det är inte alltid så lätt att hänga med på en gång.

Har faktiskt inte gjort något annat speciellt idag. Det började ju regna och det var ganska tråkigt. Hoppas på att det blir bättre väder imorgon. Har inte riktigt kollat vad vädret blir imorgon. Så imorgon så kanske jag också ska träffa Mi Hermanita.. Vi ska förmodligen färga håret imorgon på varandra..vet ej om hon ska, men någon av oss ska och förmodligen blir det jag..

Aja är trött..har hunnit med mkt idag, men jag kanske skriver något imorgon!
Ha det bra allesammans och God Natt!

Buenas Noches!

Snöade inatt!

God kväll!

Hallå hallå på er! Idag så var det kallt, men faktiskt fint väder trots allt. Som många nog vet så snöade det i Stockholm inatt, tack och lov så var det ju inte mycket. Fast det var väl bara en tids fråga innan det skulle ske. Jag menar med tanke på att det varit så kallt så länge, så var det inte oförväntat. Under de senaste dagarna så har jag haft en sådan stor längtan till Julafton. Igår fick jag reda på att min storebrorsa ska jobba på jul och kommer tyvärr inte fira den med oss andra. Det var faktiskt ganska trist att höra.

Nåja, ska berätta kort om denna dag. Idag så träffade jag min storebrorsa. Vi träffades i Slussen och promenerade in till stan (centralen). Fönstershoppa och planerade lite gemensamma julklappar till familjen. Vi har pratat om vår lillebrorsas julklapp. Eftersom vi har träffat honom så sällan så funderar vi på om vi kanske skulle köpa något lite mer bortskämt i år. Han har blivit jättestor nu och är inte en liten kille längre. Snart är han en ungdom..=).. Jag tycker alla mina kompisar små syskon, inklusive min egen, bara växer så himla snabbt att man knappt hinner med deras uppväxt. Jag tycker min lillebror bara växer och växer. Han är ju fortfarande i målbrottet och det är ganska kul. Blir lika chockad för varje gång man hör honom prata. Hur som helst, jag och brorsan var i stan och så. Kollade lite på skor, kläder och sedan ringde vi Gisela för att kolla om hon jobbade. Självklart gjorde hon det! Hon jobbar i Gamla Stan, så vi promenerade tillbaka till Slussen och sprang in lite snabbt och hälsade på henne. Som vanligt så köpte jag och brorsan något varmt att drick och något gott att tugga på, på vägen dit till Giselas jobb. Det var faktiskt skönt att gå trots att det var kallt. Fast på vägen hem så frös jag nästan ihjäl. MÅSTE köpa en vinterjacka.

Ja, imorgon så är det dags att börja arbeta igen. De har dock inte ringt något idag och frågat om jag kunnat jobba idag, men det är väl ganska skönt ändå. Nu känner jag mig faktiskt ganska utvilad och ser ifram emot att få jobba lite igen. Men nu är det bara några dagar så det är lugnt! Jag har inget värsting schema fram för mig i alla fall.

Nåja, ska inte berätta mer idag. Skrev så mycket igår...

Ha en trevlig Lördag Kväll allesammans!
*Marre*

November har kommit!

Hejsan!

Nu har det väl gått ett par dagar sedan sist och nu har det blivit mycket kallare ute. Vi väntar väl bara in snön antar jag. Usch, jag fryser inne ibland t.o.m. Fast det är inte så farligt ändå. Om man tänker efter, det här är ingenting jämfört med vad som väntar oss in mot november och december. Det är helt otroligt att det faktiskt har blivit November redan. Jag tycker oktober månad gick som på räls. Fast jag antar att det kanske beror på att jag har jobbat ganska mycket och har inte hunnit tänka på att än det. Jag har nu snart jobbat på mitt jobb nu i 5 månader. Det är helt otroligt! Jag trivs fortfarande och är faktiskt nöjd med min tid där än så länge. Alla där fattar inte att jag har jobbat så mycket som jag har gjort och jag tycker det är helt okej.

Idag och igår så var jag ledig vilket har varit ganska skönt. Träffade min pappa, min lillebror och hans mamma igår. Vi var och käka på Kinarestaurant, buffé. Mums, mums säger jag bara. Det var jättegott. Sedan var jag hemma ett tag och lite senare på kvällen då så träffade jag min kompis Gisela (mi hermanita). Vi träffades bara en liten stund, fast det var och snacka lite och bara få träffas. Träffade även min lilla granne innan som berätta att hon snart ska flytta. Det är synd, vi har känt varandra i snart 14 år och bott på samma gård lika länge så nu ska hon och hennes syster flytta. Det är lite trist, men vi får väl se hur kontakten mellan oss kommer att bli. Jag tror nog att den kommer bli sämre. Hur som helst, idag då så har jag varit med Jennifer och Gisela i stan. Vi köpte lite grejer. Jag själv köpte kläder, smink, parfym, ritbok, örhängen, bokmärke för min Pelé bok, brosch med Colombias och Sveriges flagga på och sedan så var det nog inge mer. Det var en del i alla fall. Jag skulle köpt skor och en vinterjacka, men så långt kom vi inte. Det var så mycket folk och det var bara allmänt jobbig att springa runt bland alla människor. Eftersom det är höstlov nu så är alla ungdomar inne i stan hela dagarna. Fast på vägen hem så gick vi till Gamla stan och det var faktiskt lite mysigt, även om det var kallt ute. Vi köpte varma drycker på vägen och så. Det var väldigt trevligt trots de tunga kassarna.

Imorgon är jag också ledig, men jag är beredd på att gå och jobba ifall det är kris. Det gör inte mig något. Mina två lediga dagar har varit underbara och min familj och mina vänner har tagit upp mycket tid av de dagarna så jag har hållt mig sysselsatt och inte bara varit hemma och inte gjort något. Fast de ringde faktiskt igår tidigt på morgonen klockan 07.00 och frågade om jag kunde komma in och jobba, men jag tackade nej. Hade ju redan planerat att träffa min pappa och dem för att luncha, så jag ville inte sabba de. De ringde även senare och frågade om jag kunde jobba idag, men det gick inte det heller. Hade ju planerat med Jennifer att åka till stan.

Jag ska vara riktigt ärlig, ifall inte jag hade planerat något med familj och vänner så hade jag säkert hoppat in för att jobba. Det är sådan människa jag är. Jag ställer upp för jobbet eftersom jag ändå inte har något bättre för mig. Nåja, imorgon så kan jag faktiskt jobba ifall det är kris. För nu har jag vilat upp mig i två dagar så det känns faktiskt helt okej för min del.

Aja, nu har det ju även varit Halloween också! Vi har dock inte fått något besök av några utklädda barn än. Lär vi väl inte få heller hoppas jag. I helgen ska man ju även åka ut till gravarna och hedra samt minnas de som dött. Min mamma hade tydligen gjort det idag utan att berättat något för mig, så jag fick inte följa med. Hon åkte ut för att besöka sina föräldrars (mormor och morfars) grav. Det var lite synd att hon inte sa något för jag hade sett fram emot det i helgen och har gjort det ganska länge eftersom jag aldrig har tid och inte har gjort det på länge. Minns inte ens sista jag var där. Fast jag önskar faktiskt mer att få åka och besöka min farmor och farfars gravar. Men jag tror inte min farmor har någon grav utan en sådan här minnes grej. Minns inte vad det heter egentligen. Skulle även velat åka och besöka min kusin, mosters dotter, samt min morbrors gravar. Vet inte ens om de har några gravar. Så lite man egentligen vet om sin egna släkt.

Fast det är så det är när man inte står varandra så nära i släkten. Det är väl alltid telefonsamtal och gratulationskort som gör så att man håller kontakten. Fast det är de som är så bra med Gisela och hennes familj. Hennes familj är liksom som min andra familj. Jag står dem så nära. Vi firar varandras födelsedagar och umgås på ett sådan sätt som en familj ska göra. Mamma och jag står ju varandra ganska nära. Hon är ju min bästavän kan man säga. Vi kan i stortsett prata om allt med varandra och hon har hjälpt och stöttat mig med vad jag än har gjort i livet. Mamma ser också Gisela ibland som sin egen lilla dotter har hon sagt. Hennes små syskon behandlar jag som mina egna, även hennes mamma kan vara som en mamma/moster. Det är ganska skönt. Till Julen nu till exempel så ska jag och Gisela fira tillsammans. Först med min familj och sedan med hennes. Det ser vi båda fram emot.

Ni som inte förstår vad Hermanita linda betyder, det betyder vackra/söta syster. Det är det som jag alltid kallar Gisela. Vi brukade alltid säga till varandra så här förut:

Mi amiga y yo somos amigas y hermanas por siempre.
Siempre vamos a estas juntas..
gracias por estar aqui, mi querida hermanita!

Min kompis och jag är vänner och systrar för alltid.
Vi ska alltid vara tillsammans..
Tack för att du finns, min kära syster!

De flesta kompisar som jag står nära är min familj, jag räknar dem som familj. I det här sammanhanget så gör jag det. Som sagt jag älskar min familj och mina vänner och det har jag alltid gjort och kommer alltid att göra...
Det här var då lite djupa saker, men det är för folk som står mig nära så dem vet vad de betyder för mig. Det är väldigt sällan jag säger sådana här saker till någon.

Nåja, nu börjar mina fingrar att frysa lite eftersom jag skriver så himla mycket. Fast ni får ha en trevlig kväll allesammans! Ha det så bra!

Massa goa höst hälsningar
Från Lilla mig, Marre

RSS 2.0