Ännu en vanlig dag..

Halloj!

Nu ska vi se, dagen har varit bra och jag mår bra! Vi hade en lektion idag i skolan och det var väl sådär, vi åkte till skolan bara för att ha en repetition på HLR..för er som inte vet vad det står för: Hjärt och lung räddning. Jag har gått omvårdnadsprogrammet nu i tre år och varje år så har vi fått göra HLR, även när jag gick i nian så fick jag göra det. Det börjar bli lite för mycket, jag vet att det är jättebra att kunna det fast behöva upprepa det ett par gånger är lite jobbig. Självklart så fräschar man bara upp minnet, men jaja.

Imorgon är det en stor dag för två kompisar till mig, speciellt Jennifer som är min bästa vän. Hon tar studenten imorgon, men även min barndoms kompis Malin som också är min granne. De båda går i samma skola, så det var ju tur för mig att jag får se de båda två. Jag är jätteglad för bådas skull, ska gå och se på deras utspring imorgon. Det är fler som jag känner till från min gamla skola som också går i den skolan och ska ta studenten imorgon. Vi får se hur det blir, jag hoppas det kommer bli en bra dag för dem i alla fall, även om vädret kanske inte kommer vara med dem. Nåja vi får se hur deras dag kommer se ut imorgon, men det är nu bara några timmar kvar för er. Hehe..=) Träffade faktiskt grannen lite snabbt tidigare idag för att ta sällskap till affären och då pratade vi lite om hur nervös hon var. Hon berättade att det fortfarande är svårt att förstå att imorgon är hon arbetslös..hehe nej jag skoja, men hon sa faktiskt det också, men hon har svårt att förstå att imorgon går hon ut skolan. Jag pratade även med kära rara Jennifer som också har mycket att planera och göra imorgon och idag. Jag fick även en chans att berätta en sak för henne som jag mer berättade som ett erbjudande. Det är en sak jag fick reda på av mamma som jag hade tänkt att berätta för er imorgon. Vissa vet redan om det, men det är en rätt stor grej faktiskt!

Min lärare berättade en rolig sak idag. Jag ska skriva den som en dialog/berättelse. Detta är en händelse som hände mellan en lärare och en elev..
Eleverna sitter i sitt klassrum och har lektion. Plötsligt säge en elev till sin lärare;
- Berit vill du se min snopp? säger eleven till sin lärare
-  Ja, gärna. Varför inte? svarar läraren

Alla i klassrummet kollade förvånat på både eleven och sin lärare, samt började små skratta.

Även eleven själv blev förvånad av svaret. Sedan säger läraren åter;

- Men skulle vi kunna ta det på rasten så jag kan hämta mitt förstoringsglas.
Vid ett senare tillfälle så var det rast, och då frågade eleverna läraren;
- Berit, hur länge får vi ha rast?
Då tittade läraren på eleven som ville "visa" sin snopp och sa;
- Ja, det beror ju på hur länge du hade tänkt att visa den!

När jag fick höra det här så kunde jag inte sluta skratt, för det var så kul. Det roligaste var att eleven trodde väl att han skulle få en utskällning och bli utskickad pga. att han ställde en sådan där dum fråga. Ja, det var väldigt korkat fast det var ändå roligt. Men detta var något jag bara blev tvungen att berätta. Hur som helst, det finns inte så mycket att berätta idag utan jag ska nog börja dra mig tillbaka.

God Natt!

P.S 10 dagar kvar!!


Första dagen efter 5 veckor..

Go'kväll gott folk!

Nå, vart ska jag börja. Jo, idag var det första dagen i skolan på fem veckor. Det kändes helt okej faktiskt med tanke på att det inte var någon speciellt lång lektion. Hela veckan kommer vara helt lugn, jag menar det är inte direkt som om vi kommer ha långa dagar eller så. Egentligen är det meningslöst att gå de två sista veckorna som är kvar med tanke på att vi i stor sett inte behöver göra något som kan påverka våra slutbetyg. Vi får väl se hur det blir. Jag skrev inget igår, men det berodde på att jag blev tvungen att skriva klart min dagbok som man hade som apu-uppgift. Min blev rätt så lång jämfört med de andra, den blev på 22 sidor. Jag berättade för min lärare att jag ville göra om den bara för att alla andra hade väl skrivit sina dagböcker på kanske 16 sidor. Det enda hon sa var att jag inte skulle bry mig om eller lyssna på vad alla andra säger utan gör det jag själv vill göra. Hon fick reda på att min dagbok var på 22 sidor, och hon ville även ha in alla dem 22 sidorna också. Så det fick hon också.

Hmm..vad har jag annars gjort idag? Jo, jag har varit hemma och tagit det lugnt. Träffade mina grannar idag, två tvillingar. Gick handlade snabbt, sedan så slutade det med att vi hamna hemma hos dem och kolla på en film. Det är en film som jag har velat se så pass länge nu att jag äntligen fick se den..*Step up*.. Den var grymt bra! Jag gillar dansfilmer, men så har det inte alltid varit. Jag har även börjat gilla musikalfilmer. När jag och Jennifer var små så brukade hon ofta tvinga mig att kolla på Grease filmen med John Travolta. Självklart tyckte jag att den var dålig, men efter ett tag så hade jag sett den så pass många gånger att jag började gilla den. Så man kan säga att tack vare Jennifer så har jag även börjat gillar musikal filmer. De filmer som jag har sett är Grease, Rent, Dreamgirls och sedan är det någon mer fast jag kommer inte på den. Ajuste den heter Sound of music. Sedan gamla dansfilmer som Flash Dance och Dirty Dancing har jag väl även börjat tycka är helt okej filmer. När jag var liten så var inte sådana där filmer riktigt min smak. Det samma är med musik, även när jag var liten så har jag alltid gillat rap, hip hop och r&b. Fast idag så har jag faktiskt börjat gilla en del rockband. Folk som har känt mig hela sitt liv vet att det inte alltid har varit så. När vi var små så var det väldigt många maträtter som man inte tyckte om bara för att det kanske fanns gurk, spinat, broccoli, majs, paprik osv. Fast idag så älskar jag i stort sett nästan all grönsak och frukt. Jag antar att när man blir äldre så ändras man en hel del.

Okej, det här kommer låta lite konstigt. När jag var runt kanske 12 års åldern så hade jag i stort sett inga tankar på vad jag ville bli utan det fick gå som det gick. Alla planer kom då man skulle välja gymnasium. Folk har många gånger frågat varför jag valde omvårdnadsprogrammet och jag har inte alltid haft något riktigt svar, men nu i trean så har väl svaret mest blivit att jag helt enkelt vill jobba inom vården. Jag har ju haft en del inspiration från sommaren 06 när jag var på plastikkirurgen på KS.  Att se hur opertionssjuksköterskan jobbade så önska jag hela tiden att det var jag som stod där, ibland ville jag vara kirurgen och ibland operationssjuksköterskan. Någonting stort skulle jag i alla fall vilja bli inom vården, men hur ska jag klara av att plugga när jag knappt klarat av gymnasiet. Vi får se längre fram i tiden hur saker och ting kommer se ut. Just nu ska jag i alla fall jobba och i september har jag bestämt att jag ska åka ner till Barcelona och fira min födelsedag..=)

Hur som helst mina nära och kära..ska nog börja tänka på Refrängen! Ha det glatt och nice!
Byebye People!

P.S 11 dagar kvar, 12 var det igår..=)

Snart börjar skolan som vanligt..

Go'natt! Jag menar det är ju natt så..=)

Klockan är just nu tjugo i tolv på kvällen och jag är jättetrött. Kom hem från pappa idag, som sagt jag skrev igår att jag ibland har svårt att vara där längre. Fast det finns inte så mycket att göra där. Självklart så får jag ju träffa min lillebror som jag först och främst allra mest vill träffa. Mina brorsa betyder världen för mig, men sedan så får jag även träffa min pappa och Patriks mamma vilka jag också saknar väldigt mycket. Samma sak så gäller det för Raffe och hans tjej och hennes ungar. Det är liksom sådana människor jag önska jag kunde träffa oftare. Tänker ofta på min moster nu för tiden. Mamma och jag brukar prata om henne. Jag har inte sett henne på jättelänge och jag saknar henne så otroligt mycket. Har bara en moster och hon är underbar, jag har även bara två kusiner som jag också saknar lite grann. Jag menar dem bor inte i Stockholm och jag har inte lika bra kontakt med dem som jag har med min moster. Men självklart så önska man att man fick träffa dem lite mer oftare. Det finns så många släktingar och kusiner som jag önska att jag kunde träffa oftare, men det är inte så lätt när man inte har så bra kontakt med dem.

Hur som helst jag åkte hem idag, men innan så åkte jag och pappa till Kungens Kurva och handlade morsdag present vilket var väldigt svårt! Men till slut så hittade jag något och jag gav det tidigare bara för att jag inte kunde vänta till dagen efter. Hon blev glad över det hon fick i alla fall. Det blev även jag med.

Idag så har jag och min lillebrorsa spelat X-Box och det var skit kul..hehe. Jag tycker om att umgås med min lillebrorsa när jag väl kan, har tyvärr inte träffat honom så ofta fast det känns jättekul att höra att han saknar en. Skulle kunna stannat längre, men jag blir lätt uttråkad där ute hos dem. Alltså när jag är i min ålder som jag är nu så vill jag göra mer saker än att bara sitta inne. Det är svårt att göra någonting när man inte känner för att gå ut i ett område där man inte känner någon. Om de hade bott här ute där jag bor så kunde jag ju gjort mer med min lillebror, kunnat hitta på mer saker där jag känner till området bättre. Sedan beror det även på att jag längtar hem så snabbt, deras grannar är inte heller de bästa. De är hel skumma och spelar sådan här skum arbiskmusik på morgonen. Självklart har det säkert något att göra med deras kultur, men det är inte roligt av att vakna av sådan musik på morgonen. Kan vara ganska jobbigt ibland. Men jag saknar dem på pappas sida eftersom jag nästan aldrig har tid att träffa dem, det är synd. Min bror brukar ibland tycka att jag ska åka till honom när jag är ledig, men det orkar jag nästan aldrig..hehe.

Har träffat Jenni och Jocke idag, haha det var lite kul. Vi pratade lite inför studenten som snart kommer ske för oss alla tre och vad som kommer hända efteråt. Jag har ju tänkt att jobba, men de andra vet jag inte..haha..får se vad som händer med dem. Ingen framtid..hehehe neej jag skoja. Nej, men det var kul och träffa dem och vi hade väl lite tur med vädret. Det började inte regna i alla fall, det var även väldigt fuktigt i luften och det blåste inte kallt utan snarare varmt. Hur som helst så hade vi trevligt och pratade. Jennifer tar ju studenten om fyra dagar, så hon njuter just nu att det är så få dagar kvar. Rätt skönt för henne, får slippa skolan ett tag nu så..kul för dig då Jennifer!!

Jaja, jag börjar halv somna nu! Måste sova, imorgon är det morsdag och snart börjar skolan som vanligt igen och jag måste vila upp mig tills dess. Ska göra en hel del saker imorgon också! Ni får då därför sova så gott nu! Massa trevlig och goa kramar till familj och nära vänner! Till er resten ha det bara bra!

P.S 13 dagar kvar

25 maj 07..exakt 2 veckor kvar!

Hej nära och kära!

Idag har jag varit ledig hela dagen och är även ledig hela helgen, vilket jag bara njuter av. Just nu är jag hemma hos min pappa och pratar med Gisela samt tittar på Criminal Minds. Har idag tittat på Pirates of the Caribbean, Dead man's Chest tillsammans med min lillebrorsa. Jag ska försöka gå och se den tredje filmen med Gisela nästa vecka. Vad har jag mer gjort idag då?!..hmmm. Aa, jag har ju inte gjort något speciellt direkt, som sagt jag är hos min pappa just nu. Är här för att fira min lillebror, Patrik. Jag köpte inget speciellt till honom utan han fick 2 glas med Coca cola märke på, en liten lampa som man har på sin nyckelknippa och sedan en nördig fast söt liten penna. Som sagt det var inge speciellt. Tyvärr så ska jag inte stanna här så länge utan åker hem redan imorgon, först och främst vet jag inte om jag skulle klara av att vara här så länge. Har lite svårt att stanna här länge pga. uttråkhet och andra saker. På söndag är det även Mors dag och då vill jag vara hemma hos mamma istället. Skulle egentligen gå och titta i kyrkan på när Giselas lillasyster konfermerar sig, men vi får se. Måste även göra en lite läxa till på måndag. Skriva vad som har hänt alla dagar på praktiken. Jag har med andra ord lite att göra tills dess.

Vad man man ge till sin mamma på Mors dag? Det ska ju självklart vara något som antingen är omtänktsamt, roligt, något användbart, fint eller kanske en liten prynad. Min mamma är lite svårt, jag vet inte varför?! Utan jag vet inte, vi får väl se. Jag hittar nog någonting. Ibland tänker jag mig själv som en mamma (inte för att jag har några barn) utan mer som om vad jag själv skulle velat ha från mitt "barn". När man var liten så ritade man ju dessa teckningar och skrev fina kort, men nu vet jag liksom inte. Jag har samma problem på Farsdag, fast oftast brukar jag bara fråga min bror vad han skulle vilja ha av sitt "barn" ifall han vore pappa. Han brukar komma med svar som; Inte vet jag heller. Och det är ju inte direkt till någon hjälp, eller hur? Aja jag f¨år se vad det blir i slutändan.

Nu är det exakt två veckor kvar till den absolut största dagen i mittliv på länge. Jag längtar så otroligt, men jag vill inte ha förstora förväntningar eftersom jag själv inte vill bli besviken. Som igår frågade min storebror vad jag skulle säga om han inte kunde komma på min student. Vad ska jag säga?! Det är väl bättre att han förvarnar mig än att jag får reda på det dagen innan eller samma dag. Därför har jag inga förväntningar på att han ska komma. Jag hoppas av hela mitt hjärta att allt kommer bli bra den dagen, inget eller ingen som ska orsaka några problem. Då den stora dagen kommer, så kommer jag bära den vita mössan med mitt namn. Jag kommer därefter se mig själv som en ut av de ungdomar som aldrig behövde gå om eller hoppat av och börjat om igen. Jag var även inte en av de som gav upp. Från och med den dagen när den kommer så tar jag på mig min mössa och ser mig själv som den tjejen som tog studenten. Jag klarade det för både min skulle och höll huvudet högt när jag hade det som svårast. Det har jag bara min familj och mina vänner att tack. Speciellt de människor som sa till mig att jag skulle klara det och att de trodde på mig. De orden har jag för det mesta fått höra av min älskade mamita, hon är ett stöd jag oftade luta mig på när jag behövde någon som mest. Så utan henne hade jag nog aldrig klarat det, gracias mi querida mamita..te quiero mucho!!!

Nåja, det var det! Jag har nu tänkt att göra lite annat på datan. Sedan ska jag nog sova för jag är trött och funderar på att åka hem tidigt imorgon! Då kanske jag och mamma hinner åka och kolla på studentkläder. Hur som helst! Det blev en vacker kväll och nu är det två veckor kvar som jag måste hålla ut. Det klara jag nog. Jennifer tar ju studenten snart! Jag hejar på dig då! Ska försöka vara där då och fira dig. Kommer vara stolt och glad för din skull. Och Jocke din tur kommer efter det. Ska vara stolt över er båda två då! Nej gud, nu sitter jag hära och *gäspar* vilket betyder att jag måste sova snart! Ha det så bra allihop..!

God natt och ha en fortsatt trevlig kväll!

P.S Nu är det bara *14* dagar kvar


Sista dagen, men bara två veckor kvar!

Go'kväll!

Läget gott folk? Med mig är det ganska bra faktiskt, har haft lite ont i kroppen idag och det har varit riktigt jobbigt faktiskt. Fast jag mår mycket bättre nu. Jag vet inte vad det berodde på, fick mest ont i magen. Det har i alla fall gått över.

Idag var det sista dagen på min praktik och om jag ska vara ärlig så känns det hel skumt. Kommer verkligen att sakna dem, de har varit så snälla och trevliga mot mig och jag har fått lära mig en hel del faktiskt. Det här är nog den första praktiken som jag någonsin trivits på och  fått lära mig något. Personalen har jag som tidigare sagt är väldigt trevliga och de vill att jag ska lära mig nya saker hela tiden vilket jag tyckt har varit väldigt kul. Nåja som jag tidigare berättade så var det min sista dag idag och ja, jag kommer sakna dem. Fast det är ändå lite skönt eftersom det bara är 2 veckor kvar. Man kan känna hur dagarna räknas ner. Det ska bli riktigt kul, så jag hoppas verkligen att den dagen kommer bli en dag som jag aldrig kommer att glömma.

Hade planerat in en anna grej idag också. Mamma och jag hade tänkt att besöka mormor och morfars grav, eftersom den inte ligger så där jättelång därifrån där både mamma jobbar och jag praktiserat. Fast det blev aldrig av pga. att jag kom på imorse att jag hade lektion idag som jag blev tvungen att gå på, men när jag kom till skolan så visade det sig att det inte var någon och då blev jag rätt besviken. Sådan information tycker jag man borde tänka på att lämna ut lite tidigare. Jag menar jag kunde ju ha stannat kvar längre på min praktik och sedan åkt och besökt mormor och morfars grav tillsammans med mamma, men så blev det ju inte. Det är så typsikt! Fast något som var positivt med den här dagen idag var väl nog att det var solig och ganska varmt ute tycker jag. Jag menar som imorse när jag stod och väntade på tunnelbanan så kunde jag känna den kalla luften och se det mulna vädret som var. Inte en chans hade jag trott att det skulle klarna upp och bli blå himmel med en vacker sol och såklart bli varmt. Jag hade ju klätt mig lite varmare idag, eftersom det var ganska kallt imorse. Fast jag hade med mig en tygpåse ifall det skulle bli varmare, då kunde jag bra stoppa ner jackan vilket jag också gjorde såklart.

Annars idag då, hmmm..Jo, jag har nu planerat min lillebrors födelsedags present. Först och främst så ska jag till min pappa imorgon och fira lillen också. Som jag berättade igår så fyllde han 12 år. Jag har lånat en film av Jenni som jag tänkte han och jag kunde se imorgon eller något. Han tyckte det var en lysande idée och det tyckte jag med. Han var så söt när han sa: Marre, jag längtar verkligen till att du kommer imorgon. Det är nog det bästa med honom när han säger så, för det låter så snällt och sött när det kommer från honom. Så imorgon hämtar pappa upp mig när han har slutat. I helgen så är det även morsdag, så jag tänkte spendera söndagen med mamma och hitta på något kul med henne. Vi hade tänkt att åka och kolla på lite kläder inför studenten. Hennes idée, men jag tycker väl det lät kul. Det är kul att få ha mamma för sig själv ibland, för vi kan ha det riktigt trevlig och roligt tillsammans.

Ja, nu har jag väl i stortsett berättat dagen. Pratat med storebror har jag också, och även med lillebror och de båda mådde jättebra! Hoppas det är så tills jag träffa de båda, imorgon den ena och någon gång den andra.
Ha det bra allihop! och Sov gott, för det ska jag göra eftersom jag är sjukt trött!

byebye people!

P.S 15 dagar kvar

Nu är det bara imorgon sedan är det slut!

Hallå! Eller ska jag säga Go'eftermiddag!

Idag har det varit lite si och så, fram och tillbaka! Dagen började väldigt bra faktiskt, jag hade en annan handledare idag eftersom min var på planeringsdag. Hon jag gick med idag är en toppen människa, jag gillar verkligen henne. Självklart så gillar jag min handledare också, hon är ju hur snäll och rolig som helst. Fast ändå så finns det andra personer från personalen som är väldigt trevliga och pratglada. Även doktorerna är roliga och väldigt trevliga. Jag kommer verkligen sakna personalen på den avdelningen, de har varit helt underbara. Under alla mina tre år på gymnasiet så har jag nog för första gången lärt mig något som jag kommer ha nytta av framöver vilket jag är väldigt glad över. Min första praktikplats som jag är väldigt väldigt väldigt nöjd med. Oh gud, jag kommer verkligen sakna dem och allt. Fast snart går jag ju ut skolan, så det är lugnt.

Imorgon så fyller min kära lilla lillebror, han blir 12..=)..jag tycker det känns som han växer alldeles för snabbt, hinner ju själv inte ens med. Hmm, jag funderar på att åka till pappa på fredag. Jag pratade nämlingen med pappa om det så vi får väl se. Det hade ju varit jättekul, om jag fick umgås med honom lite grann. Varje gång vi brukar träffas så brukar vi oftast alltid spela X-box. Det är liksom min och hans grej. Jag och Raffe har inte funnit våran grej ännu, men det kommer väl. Hoppas han också kan skaffa ett playstation eller en X-box, men vi får se.

Gud idag är jag riktigt trött också, fick inte så mycket sömn i natt så jag är ganska trött och väldigt slö av mig. Jobbade kväll igår och dag idag då da. I förrigår så fick jag ont på sidan av ryggen, vet ej vad det kan bero på. Kan ha blivit så att jag lyft fel eller något. Det gör inte lika ont längre, men visst så känns det lite grann. Jag har inte berättat något för min handledare än. Fast jag tycker inte det är så nödvändigt med tanke på att jag bara har en dag kvar där, så det spelar nog inte så stor roll tycker jag. Jag ser fram emot imorgon (sista dagen) men ändå inte eftersom nu är det ju nästan två veckor kvar i skolan. Så vi får väl se, de veckorna kanske kommer gå jättesnabbt eller så har jag den oturen att det kommer gå jättesegt. Fast snart kommer ju Jennifer ta studenten så då kanske känslan kommer lite mer, för just nu så finns det ingen utan min lilla pirriga känsla kommer och går lite som den vill. Jennifer tar studenten den 30 maj, mycket tidigare än vad jag gör. För det är ju redan nästan vecka, herregud vad tiden går snabbt. Det är ju lite kul för hennes skull, men men jag väntar mer på min egna dag. Fast självklart så är jag ju stolt över henne. Som hon sa till mig, men hon ska egentligen bara vara stolt över sig själv. Eftersom vi och många andra har haft den känslan att vi bara vill hoppa av och skita i allt, så tycker jag att vi ska vara stolta över oss själva att vi faktiskt klarade det och höll huvudet högt samt kämpade när det var som värst.

Jaja, nu tänkte jag plugga lite eller det kan jag ju i för sig lova, men jag hoppas jag kan göra det. Ska först kolla en stund på tv. Måste bara plugga trafikkunskap!

Ha det så gött så länge!

P.S 16 dagar kvar, 17 var det igår..=) *jag skrev inget igår pga. att jag jobbade kväll*

Regn, regn och regn.

Go' dag familj och vänner, sedan alla er andra övrig främlingar!

Dagen har varit ganska bra faktiskt, lite seg fast mysig morgon. Vaknade då rätt tidigt, men det gjorde ingenting eftersom jag kunde fixa ett ut av det jobbigaste problem den senaste tiden. Fast idag fick jag det fixat och känner mig rätt glad pga. det. Sedan så har jag suttit vid datan, vilket jag gör nu igen. Men det roligaste som jag fick göra idag var att träffa min lilla söta flicka, Jennifer. Som ni alla vet är ju Jennifer min bästa vännina, och vi har för det mesta väldigt roligt och kan få en sådan här dag då humorn är väldigt konstig. Nu menar jag inte att vi alltid har roligt, men vissa dagar kan det vara lite mer allvarliga dagar då vi pratar om saker som vi stör oss på och om våra bekymmer. Det var ju ett tag sedan vi hade en sådan dag, men idag hade vi en konstig humor dag, eller hur Jenni?! Migrationsverket kanske säger dig något..hehe. Aja hur som helst vi hade kul i alla fall. Okej jag ska inte säga att vi gjorde något så där jättekul, vi åkte tunnelbana till Stadion och  sedan så åkte vi hem. Vi var en liten stund hos mig också eftersom jag inte var helt klar när hon kom. Hur som helst, det var kul att träffa henne i alla fall. Förutom att et började regna och regna och regna vilket förstörde alla alternativ att hitta på något roligare.

Nu för tiden så planerar jag mycket inför den här sommaren. Som ni vet ska jag ju jobba i sommar, känna lite chash..=)..Fast vi ska inte ha så roligt att jag hela tiden ska jobba. I början på augusti hade jag tänkt att fira Jennifers födelsedag, fast hon fyller år i juli den 21:a. Så då blir fröken J.Ho 19 år. Hon tycker det är lite kul att jag planerar hennes födelsedag så pass tidigt. Jag själv tycker ju egentligen att det bara är kul. För själv så har jag planer att fira min egen födelsedag i Barcelona i september. Ska försöka få med mig ett gäng och åka ner dit. Det hade varit grymt kul. Nåja, får se..har lite annat att göra med mina pengar innan dess. Som t.ex. eeeh spara kanske som mina föräldrar tycker jag ska göra.

Imorgon är det tisdag och då jobbar man igen, men nu är det bara tre dagar kvar sedan är det bara två veckor och fyra dagar kvar till den stora dagen. Jag har så länge väntat på att den ska komma. Blir det första barnet som tar studenten, min storebror tog aldrig studenten. Jag är självklart över att jag gör det, men eftersom Raffe aldrig gjorde det så tar jag även studenten för honom också. Mamma håller redan på att planera hela studentmottagningen. Hon har frågat så många av våra gamla vänner ifall de vill komma och de flesta har sagt ja. Det är som t.ex. min gudmor och gudfar, moster, en nära vännina till mamma och en vän till familjen plus kanske hennes dotter och barn, Raffes tjej och hennes ungar såklart, och sedan mina vänner och självklart min bror. Jag hoppas de kan komma, mina kusiner är lite svåra att bjuda med tanke på att det blir lite svårt. De bor inte i Stockholm utan nere i Malmö, men me vi får se hur det blir där. Nåja, dagarna börjar i alla fall börja närma sig.

Ska gå och kolla lite på tv, men jag skriver väl något lite senare igen förmodligen! Ha det bra allihop tills dess!

Byebye people!

P.S 18 dagar kvar

En otroligt jobbig och seg kväll!

Go' Kväll alla läsare!

Idag och nu ikväll så har jag varit väldigt trött, det har varit ganska mycket på praktiken faktiskt. Det har varit lite tungt, men jag har väl överlevt. Jag har då fått den jobbigaste gruppen på avdelningen kan man säga, eller jag ska ju inte klaga på alla patienter för jag har även mina favorit patienter i den gruppen. Fast det finns en till två stycken som kan vara lite jobbiga. Hann knappt äta middag pga. att de här larm klockorna som patienterna har rings det hela tiden på och det var bara fyra från personalen och jag då som jobbade. Sammanlagt var det väl 17 patienter och de allihopa behöver ju extra hjälp med tanke på att nästan mer än hälften behöver ju hjälpa att röra sig runt, som gå på toa, byta kläder, kanske de vill ha hjälp med små saker som ha något att dricka, eller de har ont. Det är mycket sådant som gör så att man springer väldigt mycket. Jag som elev gör mitt bästa och springer och svarar så fort någon larmklocka ringer. Nej, usch så idag har det varit lite kämpigt faktiskt. Fast imorgon så är det ju måndag och då är jag ledig så jag ska försöka passa på att sova och ta det lugnt, behöver nog det.

Det hände en liten rolig sak inatt då, jag har alltid mobilen på i stortsett dygnet runt. Så inatt hade då min storebrorsa skickat ett meddelande till mig vid kanske tre tiden på morgonen eller natten, och då reagerade jag på det. Så mitt i allt trodde jag det var väckarklockan och började tända sänglampan och satte mig på sängen. Jag hade det gamla vanliga i huvudet att tänka på som jag alltid har när jag ska jobba tidigt "jag gör det för praktikens skull". Fast innan jag ens reste på mig, så tittade jag på klockan och tänkte "klockan är tre, varför har jag ställt klockan på tre för?". Därefter tänkte jag efter ett tag för jag var inte säker på ifall jag skulle få sova en och en halv timme till eller om jag t.o.m. jobbade kväll. Det visade sig att jag jobbade kväll som tur var. Fast sedan tänkte jag, hur kommer det sig att jag vaknade till och vad var det som lät så att jag vaknade till. Så det var ju då mobilen och att brorsan hade skickat ett meddelande som det stod "Kolla på 4an". Eftersom jag redan hade vaknat till så bestämde jag mig för att snabbt sätta på 4:an och kolla vad det var. Det var inge intressant så jag stängde av lika snabbt som jag satte på tv och somnade om. Jag vet inte varför han skickade ett meddelande, men han trodde jag var vaken. Fattar inte varför med tanke på att jag sa till honom innan på dagen när jag var ute hos honom att jag jobbade dagen efter fast kväll. Han kanske missförstod allt, men jag fick min sömn och vaknade upp kring nio någon gång. Det var väl rätt okej, slapp stressa. Låg kvar i sängen ett tag också.

Nåja, har inte så mycket att säga. Klockan är mycket, men jag är ledig imorgon så jag har inte direkt någon tid att passa. Fast jag har pratat med både mamma och pappa (fast i telefon), och de båda tyckte jag skulle gå och lägga mig tidigare även om jag inte jobbar imorgon. Men innan jag lägger mig så ska jag titta lite på "Brothers and Sisters" som mamma spelade in åt mig eftersom jag inte var hemma då. Sedan så får vi se!

Ha det bra nu allihopa *Gäääsp*

P.S 19 dagar kvar - Nu börjar det närma sig den stora dagen. Det blir allt mer och mer pirrigare!

Lördag, 19 Maj

Go'Kväll!

Orkade inte skriva något igår, eller jag hade bara inge lust. Idag så har det varit en väldigt tung dag på praktiken, haft väldigt mycket att göra. Så jag väntade bara på att få sluta den sista timmen som var kvar. Efteråt så hade jag bestämt med brorsan att åka hem till honom. Han var hund vakt i helgen åt hans tjejs hund, som var bortrest nu under helgen så hon kunde träffa sin familj osv. Det var mysigt och hunden är lite hårig och söt fortfarande, har saknat lilla *Olivia* så länge. Sedan min bror flyttade ut från sin tjej så har det varit ett tag sedan jag har kunnat träffa henne, men det var jättekul att få träffa henne.

Ni kanske märkte att det var skumt väder idag, och det är helt sjukt. Imorse klockan sex på morgonen så stod jag i Slussen och vänta på bussen. Då var det hur varmt som helst nästan. Jag blev chockad när jag kom ut imorse att det var så varmt så tidigt på morgonen. Självklart var det fint, för när jag stod där i Slussen och var sjukt tröt så fick jag samtidigt se soluppgången..mycket fint! Fast vad hände senare på dagen?! Det började ju för f*n regna och blåsa. När jag skulle åka till brorsan så regnade det, men när jag skulle åka hem från honom så var solen framme igen fast det var inte så där jättevarmt ute för det inte. Fast jag håller tummarna på att det ska bli fint väder imorgon och att det ska hålla sig.

Jaja, jag tänkte inte berätta något så där jätteroligt, igår kan jag berätta att jag träffade min pappa. Vi träffas inte så ofta bara han och jag, så det är bara kul när jag får umgås med honom ensam. Det är det alltid! Nej, men jag hade ringt honom i förrigår och frågat ifall det gick bra om vi kunde träffas och käka något tillsammans. Självklart gick det. Han hämtade upp mig efter praktiken och sedan så åkte vi till Skärholmen och käkade lite snabbt. Sedan rörde vi vidare oss till Kungens Kurva för att handla lite "familjeprylar". Haha, så smart som pappa var hade han glömt sina jobbarnycklar kvar ute på sitt gamla jobb (han håller på att flytta nu med jobbet). Så vi åkte tillbaka och hämta dem, så på samma gång åkte vi även och kollade in hans nya kontor som han kommer sitta i nu. Herregud må jag säga, det var ju sjukt fint där inne och det var jätte stort. Allting där inne var helt sprillans nytt. Utsikten var jättefin och man kunde se lite grann in mot stan. Efter det så skjutsade han hem mig igen. Det var jättekul att få umgås med pappa, för det är inte ofta han får umgås med mig och min storebror själva. Imorgon (söndag) ska han och pappa åka till IKEA i Barkaby, så då får han och storebrorsa umgås med varandra. Fast det skulle ju självklart inte förvåna mig ifall lillbrorsan skulle hänka på. Fast med tanke på att Raffe och Patrik inte träffas så ofta kanske det är bra att han också följer med. Patrik fyller år nästa vecka så då ska jag förmodligen till dem och fira honom. Han ska bli 12, om jag minns rätt. Så det ser jag fram emot.

Jaja, det var väl allt. Min kära mamita spelade in Cold Case åt mig nu när jag kom hem kvart i nio på kvällen så jag kunde få se det när jag kom hem istället. Tänkte gå och kolla på det nu dåra!

Ha det gott allihopa och ha en trevlig kväll!
Byebye people!

P.S 20 dagar kvar, 21 dagar kvar har redan passerat

Igen..

Go'Kväll!

Ska inte säga något speciellt med tanke på att jag redan har skrivit tidigare idag. Har bara tagit det lugnt, legat i sängen och kollat på tv. Sedan så har jag städat mitt rum lite grann, i alla fall gjort det värsta! Aja ska duscha nu och sedan sova, alla har inte ledigt imorgon vet ni. Ha en bra kväll ni andra!

Puss o kram, Sov Gott

Torsdag, 17 Maj

Må jag säga god morgon eller god dag!

Jag gick upp för 5 minuter sedan, jag har inte sovit till tio över två utan jag har bara inte orkat gå upp. Det har varit skönt att bara få ligga kvar med mitt varma goa täcke, mina sköna kuddar och mitt favorit gosedjur Señor Oso. Ett lite underligt gosedjur som jag fick av min lillebror, men det är en björn så mycket vet jag.

Ajuste för någon dag sedan så läste jag en lite blå bok på praktiken som det står roliga händelser som har hänt på avdelningen. Jag tänkte jag skulle berätta tre som jag tyckte var underbart roliga.

1. Den första "utspelar sig" när en sjukskötare skulle informera på en rapport till de som skulle jobba kvällpasset efter vad som hade hänt under dagen och då skulle han informera om en ny patient som kommit in. Han berättar först vad för fraktur patienten har sedan säger han så här:
- Hon är även ett jehovasvittne, men för övrigt är hon frisk.

2. En sjuksköterska ska lämna in en matbricka till en patient som precis vilat och då säger patienten:
- Vad är det för mat?
- Ja, om du öppnar ögonen så får du väl se!
(svarar sjuksköterskan)
Men det visade ju sig att patienten var BLIND!!! Patienten tog inte illa upp, men gud vad man som sjuksköterska måste skämmas.

3. Detta är en konversation mellan en patient och en undersköterska..
- Det klias i hårbotten, säger patienten
- Vart någonstans "klias det lite?", frågar undersköterskan och kollar i hårbotten.
- Nej, inte i den hårbotten, svarar patienten, utan den där nere.

Det finns en liten sak till, men det stod inte i boken utan det fick jag höra av en undersköterska igår och det var lite kul faktskt. De hade för ett tag sedan en patient som var rätt gammal, en äldre dam med andra ord och hon skulle då få chansen att tvätta sig. Alla vet att det är jätteviktigt med hygienen och när man är skadad och knappt kan komma ur sängen, så får man ibland tvätta av sig medan man ligger kvar i sängen. Det hade då den här damen fått göra och då hade undersköterskan sagt:
- Det är också viktigt att du tvättar underlivet.
Och då hade patienten sagt:
- Ja, jag brukar kalla det för "nöjesmaskinen".

Jag tyckte det var så kul att en äldre dam kalla sitt underliv för Nöjesmaskinen..hehe. Ja äldre människor har ju fortfarande kvar sin gamla humor. Det är ju så kul att även de fortfarande kan skämta.

Igår så träffade jag en patient som kom från Italien. En otroligt snäll och pratglad man må jag säga. Han hade sitt humör upp och pratade med alla patienter i stort sett som låg i samma rum. Jag skulle ta matbeställning inför morgondagen (idag blir det då), och då så berättade han jättemycket om hans tid i Spanien för han hade tydligen ett hus där. Sedan hade han även ägt en hel del restauranger där också, samt här i Sverige om jag minns rätt. Vi pratade en stund för han hade varit i Malagá ett bra tag, som även jag har varit förut när jag var lite yngre. Han berättade en massa och det jag tyckte var lite komsikt var att han kunde bättre spanska än italienska och svenska. Jag menar han är född i Sverige, men föräldrarna är från Italien fast han har bott de mesta åren i Spanien. Då sa han det att spanska är det språk han talar mest. För egentligen är hans modersmål svenska och italienska. Men det var lite kul faktiskt, fast jag sa även att det är inte många som pratar mer ett främmande språk än sitt egna modersmål.

Jaja, jag blev bara tvugen att berätta de här roliga och humoristiska händelserna. Jag tyckte det var kul i alla fall. Sjukhus måste inte alltid vara tråkiga utan det kan även finnas lite roligt i det hela. Nu funderar jag på om jag ska gå och städa mitt rum som ser för j*vligt ut må jag säga. Fast jag skriver säkert något lite senare!

Ha det tills dess!

P.S 22 dagar kvar

Tyst och lugn kväll..

Go'Kväll!

Idag så har det varit en bra dag, har haft ganska mycket att göra på praktiken fast det gick bra. Det blev lite stressigt ibland pga. vissa saker, men annars har det faktiskt bara varit bra. Igår så var det inte så mycket att göra, det var ganska lugnt faktiskt. Det hände då en liten händelse som var lite dramatisk, lite diskussioner och aggressioner från de anhörig till två olika patienter. En patient blev struken från operations listan och då tände (förmodligen eller antar jag) sonen till, till den patienten. Hon hade väntat länge (månader) på sin operationen och så plötsligt så blir den inte av. Sådant kan hända, men självklart är det inte kul och ingen tycker att det är rättvist. Hur som helst så började den här mannen (sonen) höja rösten, nästan skrek på sjuksköterska som bara vara budet. Hon förmedlade bara den information som hon hade fått, men det förstod inte den anhörige för att påstod att det var hennes fel osv. Han hade självklart att bli arg, men den här mannen förstår nog inte vad sjuksköterskorna gör på den där avdelning. Illa nog så hände det mer saker. Besöks tiden hos oss är mellan 15-19 på vardagar och 13-19 på helger. Så igår då så dök det upp fyra män som skulle besöka sin kusin och då var klockan nio på kvällen. Besöks tiden var slut, men släktingar och familjer medlemmar forsatte komma fast man hade sagt ifrån att den här patienten behövde sova eftersom han nyligen hade blivit opererad och var väldigt trött. Då hade han bett om att få vara ifred, men ingen av hans anhöriga brydde sig om det. Hur som helst, en undersköterska sa åt de här fyra männen att besöks tiden är slut och fast de ville gå in dit ändå så de började använda ordet snälla och därefter kom kan vi inte få gå in lite snabbt bara. Hon visade då med sitt kroppsspråk att det inte var någon mening med det hela att ens försöka förklara för dem var omöjligt. Då blev en ut av de här männen upprörda och höll på att höja rösten och började ställa till med onödiga problem som gjorde att det blev lite obehagligt. Det var lite jobbigt, men de gick till slut.

Det var i stort sett allt som hände igår. Idag hände inte heller så mycket som jag skrev innan, utan det var bara lite stressigt  i början på morgonen fast annars lugnt. Tack och lov så är jag ledig imorgon, men jag jobbar fredag, lördag och söndag. Får därefter vara ledig måndagen där på. Idag var jag så trött på vägen hem att jag och Gisela somnade till ett par gånger på bussen. När jag kom hem så somnade jag rätt snabbt och sov rätt skönt =)..

Aja imorgon är det en ledig dag och förmodligen ska jag träffa Jenni. Ska se vad som händer! Nu ska jag nog gå och lägga mig eftersom jag är så trött just nu. Sov gott ni andra!

Puss och kram på er, Chao

P.S 23 dagar kvar, 24 har redan passerat

Alltså, det här är ju sjukt..inte idag igen!

Hallå!

Nu blir jag ju nästan tokig på allt det här. Jag kan ju knappt tro mina ögon! Imorse när jag gick hem ifrån så var det kallt och då menar jag kallt. Behövde nästan ta med mig mössa ju. Sedan när jag gick hem så blev det regn helt plötsligt. Det var självklart mulet på morgonen och vått på marken fast det hade inte börjat regna än. Fast när jag skulle gå hem så kollade jag ut genom fönstret och då så spö regnade det, men när jag väl kom ut så hade det slutat. När jag kom hem hade det fortfarande inte börjat regn ännu. Fast precis när jag kom in så började det regna. Klockan gick och mamma kom väl hem runt fem - sex någon gång och bara någon halv timme efter innan vi skulle gå så var det ju sol ute, med en hel del av himlen blå..knasigt ju! Ja, stockholms värdet blir jag då aldrig klok på. Vi får väl se var det blir för väder imorgon. Självklart hoppas jag på sol!

Nåja, idag har det varit en lugn dag och inte gjort så mycket. Har varit på praktiken och det var kul. Vi hade inte så där jätte mycket att göra idag, men det kändes ändå okej för mig. Det pratades fortfarande mycket om den här diskussionen mellan bitr.chefsjuksköterskan och kirurgen, tydligen så hade den här kirurgen bett om ursäkt för sitt beteende och sa till henne att det var fel av honom att börjar uppträda på det där sättet att börja skrika osv. Det må jag kalla för professionellt sätt att bete sig på. Jag menar han bad ju om ursäkt och visste att han hade gjort fel, till skillnad med vad de gjorde i somras på plastikkirurgen på KS också. Då var det två kirurger som stod och diskutera framför en patient, som ännu inte hade somnat in, om vem som skulle operera henne. Jag menar det bråkade inte om vem som så *gärna* vill operera henne, utan vem som skulle så *gärna* få slippa. Jag kunde knappt tro mina båda öron och ögon, jag som sommarjobbare visste ju t.o.m bättre.

Alltså det är något jag alltid tänkt på. Varför ska det bli en så stor grej ut av en sådan sak, visst att det kan köra ihop sig ibland. Fast ett sjukhus ska väl ändå kunna vara lite mer professionella av sig. Vi går det och lägger våra liv i deras händer och hoppas att vi tillsammans kan göra så att vi sedan kan gå hem "friska". Att sitta och höra som patient på två kirurger som helst skulle vilja slippa operera mig hade jag själv bara mått dåligt av. Jag hade tänkt: Är jag verkligen till så stort besvär..Varför vill de då att jag ska opereras?! Hur som helst självklart vet jag att ingen arbetsplats är perfekt och att det går inte att undvika misstag och diskussioner, men jag hoppas att det i alla fall kommer förbättras längre fram i tiden.

Aja, nu ska jag snabbt följa med grannen här på gården och handla, men ha det bra allesammans!
Byebye!

P.S 25 dagar kvar till den stora dagen!

Ny dag, inget nytt!

Go'Kväll!

Idag så har jag varit hos brorsan lite snabbt, fick även träffa hans tjej. Jag vet egentligen inte vad hon är eftersom han har lite svårt att bestämma sig hur de är mellan dem. Fast för mig är hon en vän, så! Det var i alla fall kul att träffa henne, har inte sett henne på ett bra tag. Jag skulle egentligen bara åka dit för att hämta min Deodorant. Haha jag vet, det var lite onödigt, men varför ska jag köpa en ny när jag redan har en. Sedan så hade jag ändå ingenting att göra så en liten tur ut till brorsan gjorde inget. Det var då vädret som jag störde mig mest på idag. Alltså är det bara jag, men det här vädret har ju kommit gått på lite olika sätt. På morgonen så var det mulet i storsett hela dagen, fast senare på kvällen så blev det ju rätt fint och det slutar med en vacker kväll.

Imorgon är det en ny dag och nya tag. Jag har då ställt till det för mig, för ett par dagar sedan. Min livräddare blev då min mamma som fick göra grovjobbet och tog hand om det jag själv ställt till. Hon blev min egna hjälte, det är hon än idag. Jag förstår inte att hon tog på sig det och fixade allt. Jag vet innerst inne att det jag gjorde var fel och jag mådde dåligt av det i flera dagar, bröt t.o.m ihop. Fast mamma fanns till hands och hon gjorde allt för att hjälpa mig och hon klarade det. Min mamma sa; Jag gör vad som helst för dig, så länge jag slipper se dig ledsen. Vill du att jag ska ringa och ta hand om det här?! För i sådana fall så gör jag det! Inte vill jag se dig ledsen heller. I vanliga fall brukar jag be min mamma låta mig få göra min egna misstag och låta mig få ta hand om det som en vuxen, men nu hade det gått för långt. Jag gjorde det här misstaget pga. att jag inte kunde tänka klart längre utan jag föll för allt och vad alla sa till mig. Vilket jag vet är väldigt farligt. Jag har nu inte sett att jag inte kan ställa hur höga krav som helst på mig själv utan att jag ska kanske inse att jag har fortfarande mycket kvar att lära. Tyvärr så kommer jag inte säga vad var som hände pga. jag har inge lust att dela med mig en sak som jag så fördjupt ångrar och än mår dåligt av. Det finns en del som vet om vad jag gjorde för misstag, men jag berättade det till er för att jag har ett förtroende för er. Hur som helst, det finns vissa problem kvar, fast det är inget som jag inte kan ta hand om själv.

Ajuste, idag är det bestämt att jag ska gå på en s.k kompis studentmottagning den 5 Juni. Det är en kompis jag då inte har umgåtts med på ett riktigt bra tag. Har nog inte sett henne sedan min födelsedag som var den 16 September förra året. Självklart har jag saknat henne och jag har en massa tankar kring allt som har hänt den senaste tiden. Hon sårade en nära vän till mig, och det har jag fortfarande svårt att släppa. Nåja, det ska bli kul att träffa henne igen. Jag ska försöka träffa henne innan den 5 Juni. Vi får se hur det går!

Aja, jag ska gå och lägga mig nu för jag ska upp tidigt imorgon. Halv fem..hehe..någon som vill ta min plats. Fast tack och lov behöver jag inte stanna där länge. Ha det bra gott folk och sov så gott!

En hälsning till Jenni:
God natt Kompis..! Ringer dig i veckan..har tänkt på det vi pratade om och det du sa.
Det var en person som sa till mig senast idag faktiskt:
"Ha det bra tjejen, och jobba inte för mycket nu. Glömt inte bort att ha lite kul också."
Den personens råd ska jag nog följa..Aja vi höres tanten

Bye bye people!

P.S 26 dagar kvar

Lugn kväll..

Go'Kväll!

Idag har det varit en lung dag och en lugn kväll. Det är faktiskt skönt, dagen blev ju fin ändå. Fast på morgonen såg det inte ut så, det såg ju ut som om det skulle börja regna eller något. Jag steg upp rätt sent, låg kvar lätt länge bara för att vila och slappa mig. Det har varit en del den här veckan, men det har ändå på sätt och vis känns väldigt skönt med tanke på att jag har släppt andra tankar för stunden och haft annat för mig. Hur som helst idag träffade Jenni och Joakim (men han var oplanerad). Jenni stötte på honom, så. Ja, det var kul att träffa honom också lite snabbt. Men jag och Jenni gjorde inte så mycket och det var rätt skönt. Vi snackade lite strunt om det som har hänt den senaste tiden i våra "upptagna" liv..=) Sedan så började vi diskutera lite grann, men det var det värt med tanke på vad vi kom fram till för resultat. Hon fick chans och säga sitt och jag mitt, så nu vet vi hur vi båda känner. Jag vill att den här sommaren ska bli bra och jag tror Du vet det med. Det finns inget mer än att jag ska ta mig den tid jag får och umgås med dig och de andra i sommar. Tro mig, jag tänker inte glömma bort dig! DU är min bästavän, du är en ut av de som ALLTID har funnits där och du finns fortfarande kvar. Det är ett tecken på att vår vänskap kommer att vara för alltid tror jag. Anledningen att jag skriver detta är att jag vet att du läser det.

Du vet även att jag reda har börjat planera din födelsedag. Ska komma på det bästa, din förra blev ju inte så lyckad och jag fick tyvärr inte chansen att fira den med dig. Fast i år ska det bli annorlunda ska du se.

Nåja, igår fick jag chans även att prata med min s.k "andra familj" från pappas sida och det var kul. Jag saknar min lillebrorsa något enormt, önska jag fick träffa honom oftare. Min storebrorsa och jag träffas mer och mer nu för tiden så självklart saknar jag honom med, men inte på samma sätt. Vi håller kontakten på andra sätt och som telefon och så. Ajuste kom på en sak..haha skulle ju ringa honom efter *Cold Case*. Aja får ringa honom senare, hur som helst lillbrorsan fyller snart år, 12 om jag minns rätt och det är lite svårt att veta vad man ska ge honom. Han gillar mycket dataspel och sådant, så det blir väl något sådant då.

Jaja gott folk, ska sitta en stund vid datan sedan tänkte jag gå och titta på en *Wallander* film som har spelats in och ännu inte blivit sedd. Har inte orkat, men jag kan passa på nu när jag är ledig. Ha det bra!
Byebye

P.S 27 dagar kvar

Ett tag sedan..nu igen!

Alltså jag är lite dålig på det här nu, måste börja uppdatera mig lite oftare. Jag menar det känns kul att hålla igång den här grejen ju =)..Fast jag har jobbat nu kväll i måndags, dag - tisdag, kväll - onsdag, dag - torsdag och idag då så jobbade jag dag igen då. Min handledare skulle egentligen jobbat dag, men hon tog semester idag då. Så jag fick gå med en annan tjej som är ganska ung. Jag har ju fått göra mer och mer för varje vecka som går. Det har ju liksom gått 3 veckor nu redan, nästa vecka så är jag redan inne på min 4:e sedan är det bara en vecka kvar och därefter så är det slut. Tillbaka i skolan i en vecka och sedan en vecka i stortsett att göra ingenting på och sedan är skolan slut. För tillfället i alla fall, ett tag åtminstone. Får se om jag känner för att plugga ett tag senare kanske. Måste börja jobba först ju..=)

Ja, det har varit mycket jobb och lite sömn den senaste tiden. Fast det känns skönt ändå att få jobba så mycket eftersom tiden går så mycket snabbare då tycker och känner jag. Visste det är inte kul att jobba kväll t.ex. och dagen där på måste man gå upp tidigt igen för att man ska jobba dag. Fast jag känner bara hur jobbigt det är på morgonen, men när man väl har kommit igång igen så känner man att det går mycket bättre och att det ändå känns kul att få göra något som man själv tycker om. Under de senaste veckorna jag har varit på KS så har jag ju varit med om en hel del faktiskt. Som idag ex. då fick jag se när en sjuksköterska och en kirurg hamna i en diskussion som ledde till att kirurgen började höja rösten och då kom Chefsjuksköterskan in och frågade vad som pågick. Den andra sjuksköterskan var Biträdande Chefsjuksköterska (hon som var med från början i diskussionen). Hur som helst det var en onödig diskussion och kirurgen, han hade inte behövt höja rösten eftersom han inte kunde förstå problemet i det hela. Men det är alltid lika kul att se när personalen, speciellt i olika "nivåer" alltså en sjuksköterska och en kirurg inte kommer överrens.

Det har annars varit en bra dag och en bra vecka. Nu ska jag vila och ta det lugnt igen. Samla mig inför nästa vecka då jag jobbar varje dag förutom en, torsdag. Det ska bli spännande och se hur jag kommer klara mig. Vilket jag säkert kommer göra, men jag är inte ledig helgen och jag ska även jobba på måndagen, tisdagen och onsdagen efter det så allt kommer bli i ett streck i stortsett. Jaja, jag ska utnyttja torsdagen riktigt ordentligt.

Idag är det fredag och JA, jag ska vara hemma ikväll för jag måste få vila min kropp. Ska även "fasta" till på söndag, så jag ska undvika att tänka på mat och sådant. Får se hur det går. Det har inte hänt så mycket roligt annars. Har för det mesta bara tagit det lugnt och jag är så nöjd med veckan som jag tidigare skrev. Nej, men det är kul att det går bra och att jag trivs. För ibland har man ju kommit till praktikplatser då man inte har fått göra så mycket, men det tycker jag att jag har fått göra en hel del faktiskt och det känns jättebra att de ibland frågar mig ifall jag skulle kunna tänka mig göra si och så. För då känns det även som man har fått vara delaktig och att de litar på en. Så det är väl sådana saker som jag kan känna mig nöjd med. Personalen i sig är ju hur trevliga och snälla samt roliga också. Gillar jobba med dem, för det är ju blandade åldrar på de allihopa.

Aja ska gå och titta lite på tv och sedan ska jag nog sova en stund.! Ha det bra allesammans!
Byebye People!

P.S 28 dagar kvar, 32-31-30 och 29 har redan gått förbi!

En lugn och sköön helg!

Jag vet att jag inte har skrivit på några dagar nu eller i stort sett nästan en vecka, men det beror på att jag har mycket att göra. Allt med praktiken, skolan och familjen samt mina vänner. Det är nog ingen som förstår mig just nu, för jag vill så mycket men det är ingen som tar hänsyn till det. Jag vill göra något som bara jag vill och det är att få vara för mig själv. Slippa behöva göra saker hela tiden. Så därför har jag spenderat helgen hos min brorsa som har flyttat nyligen. Har varit där sedan i torsdags kväll. I torsdags var jag och han på Beyoncé konserten i Globen. Det var skit kul, även om jag inte visade så stor glädje så var det faktiskt avkopplade på något sätt. Jag önska bara att tog hänsyn till mig, och låta mig ta den lediga tiden jag har och få göra vad jag vill. Alla gånger när det är fint väder så orkar jag inte alltid gå ut, ibland vill jag bara vara hemma för att slippa hålla på och behöva göra saker hela tiden. För det är ju precis det jag göra dagligen och det är jobbigt, men som sagt det är ju ingen som förstår mig.

Fast nu är jag uppvilad inför veckan som kommer. Känner mig mer motiverad och får göra vad jag vill. Jag ska vara bestämd, och ett nej ska vara ett nej. Jag är lätt övertygad, men så lätt övertygad ska jag inte vara den här veckan som kommer nu. Ska i ju för sig jobba rätt mycket nu.

Det har inte hänt så mycket nu den senaste tiden utan jag har tagit det lugnt. Ska försöka skriva lite oftare.
Jaja, ska gå och ta det luuuugnt nu!

Ha det bra!

P.S 33 dagar kvar, 37-36-35-34 har redan gått.

1:a Maj..

Go'Dag!

Igår var det min namnsdag, inge speciellt faktiskt. Det var även Valborgsmässoafton och Konugens födelsedag. Så det var en massa flaggor på bussarna. Jag gjorde inge speciellt igår med tanke på att jag ska jobba idag och imorgon ska jag jobba dag, så med andra ord kommer jag inte få så mycket sömn i natt och sedan har jag prov på torsdag i "Idrottsskador och Massage" vilket jag säkert inte kommer att klara av. Jag har då missat en lektion förr förra vecka (vecka 16) pga. att jag mådde dåligt så jag stannade bara kvar på den näst sista lektionen. Så då missade jag en hel del. Jag ska försöka mitt bästa och göra så gott jag kan, men det är rättså mycket man ska kunna vilket jag inte trodde. Jag ska snart gå, jag ska jobba kväll som jag nämnde innan och då ska jag läsa lite på vägen dit. Har även trafikkunskapen kvar att fixa.!

igår som sagt var det valborg och inget hände, utan tog det helt enkelt lugnt bara. Tidigare på dagen var jag på promenad med Jennifer. Det var ganska friskande, men det var väldigt blåsigt och kallt. Sedan träffades vi senare och då var Jocke även med..The Joker. Vi gick och kollade på en brasa, sen åkte vi in mot stan och tog en promenad hem..=)..

Nåja ska inte dra ut på tiden utan jag måste iväg! Ha det bra!
Chao!

P.S 38 dagar kvar, 39 har gått förbi!

RSS 2.0